Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris en vehicles estacionats en aparcaments públics i de centres comercials de Barcelona mitjançant la detenció de tres homes i una dona amb antecedents per fets similars a països com Xile, França o Alemanya.

La Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Martí atribueix als detinguts almenys set robatoris, tot i que no descarta la seva participació en més fets delictius.

El passat 1 de desembre, agents dels Mossos van aconseguir detenir dos dels membres del grup en un dels centres comercials on estaven actuant, gràcies al fet que van ser retinguts per agents de seguretat privada del recinte.

Els altres dos sospitosos van ser arrestats a l'autopista del Maresme per una altra unitat policial que també els estava investigant.

Els quatre detinguts són tres homes i una dona, tots ells de nacionalitat xilena, amb edats compreses entre els 19 i els 38 anys i amb diversos antecedents policials a Catalunya, Xile i països europeus com França o Alemanya. Entre tots acumulen 68 antecedents policials i sis ordres de detenció.

Els quatre acusats van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

Els Mossos els atribueixen set robatoris a interior de vehicle a l'aparcament d'un mateix centre comercial del districte de Sant Martí i un robatori en un altre centre comercial de Mataró, tot i que podrien estar també implicats en altres fets delictius comesos a la resta de Catalunya que s'estan investigant.

Segons la policia, aquesta banda es desplaçava generalment amb vehicles de lloguer i en grup de quatre: un dels membres feia de conductor i controlava l'entorn, mentre que els altres tres es dedicaven a forçar els cotxes de les víctimes.

La forma de forçar els vehicles era trencant la finestreta del cotxe, del qual s'emportaven tots els objectes possibles i marxaven del lloc ràpidament.