El Govern ha anunciat aquest migdia com queden les noves restriccions que entraran en vigor a partir del dilluns de la setmana que ve (8 de març). Una de les noves mesures més destacades és que la restauració podrà obrir en horari continuat de les 07.30 a les 17.00 hores.

Fins ara, els bars i els restaurants podien obrir en dues franges, la d'esmorzar, de les 07.30 a les 10.30 hores, i la de dinar, de les 13.00 a les 16.30 hores. Ara, s'ha decidit eliminar les franges horàries i poder obrir de manera ininterrompuda.

Tot i que la restauració sol·licitava l'obertura durant l'horari nocturn, les noves mesures no recullen aquest reclam i durant aquesta franja horària els bars i restaurants podran seguir fent menjar per emportar o a domicili, com fins ara.

Més mesures

El Procicat ha aprovat la recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d'aforament, la recuperació del lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d'esport federat per a majors de 16 anys.

A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure.

També ha decidit obrir els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals.

Aquestes mesures duraran de moment set dies.

Distensionar la "tensió social"

Miquel Sàmper ha confiat que "l'aire" que es doni a alguns sectors amb l'actualització de restriccions "col·laborarà a distensionar la tensió social". Sàmper ha avançat que de moment no s'ha tancat cap mesura de cara a Setmana Santa però ha demanat "cautela".

Mobilitat per Setmana Santa

El Govern ha assegurat que Catalunya continuarà tancada perimetralment per Setmana Santa. En canvi, no ha decidit encara si mantindrà el confinament comarcal o l'ampliarà permetent la mobilitat interior. El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que tot i que és un tema que tenen sobre la taula encara no s'ha treballat al Procicat. Ha remarcat que es treballa setmana a setmana "per no fer dues passes endavant i quatre enrere" i ha insistit que es mouen "amb prudència". En el mateix sentit, la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha dit que "res fa pensar" que es modifiqui el tancament perimetral de Catalunya i no ha volgut "especular" sobre la possibilitat d'ampliar el comarcal ja que cal anar "poc a poc".