El president electe de la Generalitat, Pere Aragonès, farà públics demà tots els noms dels consellers que formaran part del seu Govern, i preveu anunciar aquesta setmana el nom de la que serà la portaveu de l'executiu.

Ho ha anunciat aquest dilluns en declaracions a RAC1, en la que ha estat la seva primera entrevista com a president i a poques hores de la presa de possessió del càrrec, que tindrà lloc aquesta nit al Palau de la Generalitat.

Aragonès ha indicat que els noms dels consellers s'acabaran de tancar "en les properes hores", encara que "pràcticament tots" els triats ja tenen algun tipus d'informació, segons ha revelat.

El president electe no ha entrat a valorar cap dels noms de consellers que han transcendit fins ara, encara que ha explicat que té una "molt bona relació", d'"amistat", amb el futur titular d'Economia, Jaume Giró.

Aquesta setmana també es farà públic el nom de la futura portaveu del Govern, un càrrec pel qual ja barregen diversos perfils, ha apuntat el president electe.

D'altra banda, serà l'expresident de la Generalitat Quim Torra qui col·loqui la medalla de president a Aragonès en la presa de possessió d'aquesta nit.

"Li ho vaig demanar a Torra i va acceptar. Ho hem parlat per missatges aquests dies, ens vam saludar divendres al Parlament, em va felicitar. Crec que, com a continuïtat institucional, és important, sempre tenint present que tenim un president l'exili, i això s'ha de tenir molt clar, i jo ho tindré present", ha explicat Aragonès.

Sobre els nous pressupostos de la Generalitat, Aragonès ha apuntat que està per veure si dona temps a aprovar els del 2021 o si caldrà preparar directament els del 2022.

Així i tot, hi hagi pressupostos nous o no, Aragonès ha avançat que caldrà dotar de més recursos el pla de rescat social i econòmic.