Salt estrena aquest curs el nou edifici de l’Escola Gegant del Rec

Les obres de construcció, amb una inversió de 4,2 milions d’euros, posen punt final a una llarga reivindicació de la comunitat educativa

L'alumnat de l'Escola Gegant del Rec de Salt inicia el curs escolar amb un nou edifici.

L'alumnat de l'Escola Gegant del Rec de Salt inicia el curs escolar amb un nou edifici. / Departament d'Educació

L’Escola Gegant del Rec de Salt arrenca el curs estrenant un nou edifici, fet que posa fi a una llarga reivindicació de la comunitat educativa del centre. I és que l’alumnat estava escolaritzat en mòduls prefabricats des de l’any 2007. Les obres de construcció tenen una inversió de 4.242.000 euros.

El nou edifici, situat al passatge d’en Joan Güell i Olivé, molt a prop del CAP de Salt, acull 12 aules d’educació primària, repartides en dues plantes, on enguany estudiaran 376 alumnes d’infantil i primària, entre infantil 3 i 6è de primària. El centre disposa d’altres espais com una biblioteca, una aula d’informàtica, un gimnàs o la sala de professorat. 

L’equipament destaca arquitectònicament per la introducció sostenible en elements com ara la coberta de l’edifici, conformada per bigues de fusta i panells aïllants. La façana té panells que faciliten la ventilació a l’interior de l’edifici, amb una certificació energètica A: la més eficient.

L’escola Gegant del Rec participa en diferents projectes, com ara la promoció de la música en una iniciativa conjunta amb la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona. A través d’aquest projecte, un cop per setmana l’alumnat aprèn a tocar el violí i el violoncel amb dues professionals al llarg de tot el curs escolar. Aquesta activitat busca afavorir el canvi social a través de la capacitat educativa de les arts.

A més, el centre ha guanyat una beca de la Fundació Espavila que fomenta els valors de la cultura de l’esforç amb finalitats educatives, d’aprenentatge i humanes, per al seu projecte Orquestra de Corda.

Logo

Logo