L´empresa Europa Piscines de Vilaür ha enviat el següent comunicat sobre les informacions publicades en els darreres dies: «L´empresa disposa de llicència d´activitat des de l´any 1992 i el que ha fet únicament és seguir el procediment d´adaptació a la nova normativa d´activitats en compliment del decret 50/2005, de 29 de juliol, pel qual es regula el procés d´adequació de les activitats existents a la Llei d´intervenció integral de l´Administració ambiental».

La mateixa empresa assegura que «per tant, el primer concepte que ha de quedar clar és que l´activitat s´exercia perfectament amb cobertura legal i amb la llicència perceptiva atorgada per l´Ajuntament de Vilaür, amb el vistiplau dels tècnics del Departament de Medi Ambient, i tan sols havia d´adequar-se a la nova normativa, cosa que ha fet en forma i temps legal».

«El Departament de Medi Ambient no ha ordenat mai el tancament de l´empresa, sinó únicament la suspensió temporal de l´activitat fins a l´obtenció de la corresponent llicència d´adequació, arran d´una única analítica que va superar per moments, i un únic dia, els límits màxims recomanats per la Generalitat», remarquen. «L´empresa, però, des del primer moment va aplicar nombroses mesures correctores per donar solució al tema de les emissions». Per aquets motiu, «els propietaris no han incomplert mai la mesura de suspensió cautelar, sinó que únicament han aplicat mesures correctores que el mateix Departament de Medi Ambient havia ordenat».

«La querella interposada pel Ministeri Fiscal el mes de desembre de 2006, seguint instruccions del Departament de Medi Ambient, ha estat arxivada definitivament pel Jutjat d´Instrucció número 2 de Figueres per mitjà d´Interlocutòria de data 31 de maig de 2007, en la qual acorda el sobreseïment lliure de la causa, per no apreciar indicis de delicte de cap mena, i tanmateix són suficients i garanteixen que les emissions respectaran els límits recomanats pel Departament. Tot això a més, ha quedat acreditat amb informes tècnics emesos per l´empresa col·laboradora de la Generalitat, ICICT» afirmen.

«En data 4 de juny de 2007, l´Ajuntament de Vilaür va concedir a l´empresa la llicència ambiental d´adequació, basant-se en l´informe favorable emès per l´Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) de data 3 de maig de 2007, quedant tan sols pendent d´efectuar un control inicial parcial per part d´una ECA».

L´empresa recorda que «no hi ha constància fefaent de cap anomalia o problema per la salut de les persones. No és cert que l´informe de Salut indiqui que l´empresa emet substàncies nocives per a la salut. Aquest informe només parla de forma genèrica i únicament «recomana» quef ins que l´empresa adopti les mesures correctores suspengui la seva activitat (novament es refereix a un únic dia d´emissions). L´empresa té a la plantilla dotze treballadors, a part del personal de direcció i administració, els quals segueixen tots els controls mèdics preceptius, essent tots correctes, sense que s´hagin presentat irritacions ni els símptomes que s´han indicat».