02 de novembre de 2008
02.11.2008

El vent i la pluja provoquen despreniments de pedres del campanar de Sant Romà a Lloret

No s'han de lamentar ferits perquè les pedres, de fins a 20 centímetres, van caure a primera hora del matí
La policia local acordona el temple, que està pendent d'una rehabilitació que sufraga la parròquia amb fons propis

02.11.2008 | 01:00
L´església de Sant Romà, amb el característic campanar, acordonada, ahir, per precaució.

Les fortes pluges, combinades amb intenses ràfegues de vent, van provocar, ahir a primera hora del matí, despreniments de pedres del campanar de l'església de Sant Romà de Lloret de Mar situada a tocar del centre comercial d'aquesta població. Afortunadament les pedres van caure a primera hora del matí, "cap a les nou, quan queia una forta pluja i no hi havia gairebé ningú al carrer", explicava ahir el rector de l'església de Sant Romà, mossèn Josep Maria Castellà.
La policia local de Lloret de Mar, per precaució i davant del perill que pugui haver-hi nous despreniments, va acordonar el temple, que es troba en ple procés de rehabilitació i restauració. Les obres les finança "la mateixa parròquia", explica Castellà, que davant dels fets d'ahir considera que cal reformar el campanar, que presenta un aspecte "vell i deteriorat".

Rehabilitació del temple
La parròquia de Sant Romà de Lloret de Mar està acabant de reformar en aquests moments la part modernista d'aquest edifici i la part derruïda durant la Guerra civil. Aquest últim fet però, suposarà replantejar l'ordre de prioritats i "dilluns mateix", assegura el mossèn, "vindrà algú a mirar l'estat del campanar" per seguretat. Tot i això, el que més preocupa al rector és el finanaçament d'aquesta obra que ara, haurà de ser prioritària. En tancar l'edició, aquest diari no va poder contactar amb la regidora de Cultura i Patrimoni de Lloret de Mar, Laura Betran (CiU).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema