La batuda de senglars dirigida per l'Ajuntament de Girona ahir al matí als sectors de Montilivi, ?Puigvistós i la Creueta es va saldar amb dos exemplars abatuts. Així va informar-ho el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, que va afegir que es va aconseguir l'objectiu d'aquesta batuda, que era foragitar els sis exemplars de porc senglar que es creu que hi havia per aquestes zones i que afectaven tant residències com el trànsit dels sectors esmentats. Aquesta batuda estava prevista per a diumenge passat, però es va suspendre per la pluja i es va fer, finalment, ahir.

Ponç Feliu va comentar que en la batuda hi van prendre part una quinzena de caçadors de la colla de Girona sense que es registrés cap incident i que van aconseguir matar dos exemplars. La cacera la va organitzar l'Ajuntament després que es detectés que diferents ?exemplars rondaven les zones urbanes de Montilivi i la Creueta, amb els riscos que poden arribar a ocasionar. Per evitar qualsevol incident, la polica local va tancar un carrer pròxim a la zona a on es realitzava la batuda. A més de foragitar, les batudes de porcs senglars també tenen l'objectiu de reduir la població d'aquest animal, que en alguns indrets de les comarques gironines és excessiva i provoca ?danys en conreus o accidents de trànsit.

A principis de novembre, la policia municipal de Girona va abatre un senglar d'un tret a l'entrada d'un aparcament de la Devesa. Aquell dia, fonts de l'Ajuntament van informar que es tenien detectades diferents colònies de porcs senglars en diferents punts del municipi de Girona i, en tractar-se de l'època de caça, van apuntar que es podria tractar d'un exemplar que havia fugit d'una batuda.