ERC de Pont de Molins ha presentat al·legacions al Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que considera desmesurat tant en el creixement d'habitatges com de sòl industrial. Aquest darrer preveu un creixement del 250% i en habitatge, a l'entorn de 697 nous habitatges. Pel regidor d'ERC a Pont de Molins, Raul Sierra, el planejament previst és una "aberració".

ERC, que en començar la legislatura va pactar amb el PSC, però segons diu Serra, per diverses qüestions com el canvi de criteri en temes com el POUM van decidir abandonar el govern. El POUM es va aprovar provisionalment el 2006, es va aturar i ara el nou govern, en perdre l'alcaldia el PSC, s'ha tornat a tramitar.

ERC ha alertat ara de les previsions de creixement d'aquest nou document del POUM, que es va aprovar inicialment el 26 de novembre. En sòl industrial, Sierra ha explicat que es vol construir un polígon entre una de les urbanitzacions i l'autopista. Es tractaria de 46 hectàrees.

Pel que fa a l'habitatge, el 2006 plantejava un creixement a l'entorn de 686 habitatges, 500 més dels 180 que existeixen avui i ara arriba a 697 amb una previsió d'habitants de fins a 1900 en deu anys, quan en l'actualitat n'hi ha 450. Per ERC, "aquesta xifra dels 1900 habitants és fruit de les fantasies de l'equip de govern i els redactors del POUM". Alguns plans diuen que topen amb la normativa com construir al costat del marge dret de la Muga i, a més, diuen que falten estudis.

ERC presentarà al·legacions i ajudarà els veïns a fer-ho. D'altra banda, el diputat (ERC) Alfons Quera, demanarà al conseller de Política Territorial i Obres Públiques que s'estudiïn bé el pla per no hipotecar el municipi.