La diputada de CiU Elena Ribera va criticar ahir que el Govern hagi trencat la promesa de concentrar tots els departaments de la Generalitat a Girona a l'edifici del nou Santa Caterina i a "última hora" hagi optat per situar Cultura, Justícia i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en una subseu al Palau Solterra. "El senyor Martinoy, que no ens enganyi i parli d'un projecte únic i pioner perquè no s'està complint l'objectiu final, que era concentrar tots els serveis en un únic edifici per facilitar l'atenció al ciutadà i fer-la més eficient", va assenyalar Ribera, que també es va preguntar si el desterrament de Justícia i l'ACA vol dir que hi ha "departaments de primera i segona categoria".

"Ara, gràcies al nou Estatut, tenim la majoria de competències de Justícia, que es troba en molts casos col·lapsada, i en comptes de donar-li importància i col·locar-la amb totes les altres delegacions del Govern, la deixem a part en una subseu", va reflexionar la representant d'Unió.

"No creiem que això sigui la millor manera de valorar la Justícia", va puntualitzar Ribera, que va insinuar que la manca d'espai per a tots els serveis al Santa Caterina podria haver estat la proliferació de càrrecs dels últims anys en molts departaments de la Generalitat."Potser s'ha inflat la màquina desmesuradament", va considerar.

Segons Ribera, durant el 2003, hi havia a Girona un delegat territorial i tres seccions amb caps de secció. El 2008, va afegir, hi ha un delegat territorial, un sotsdirector, tres caps de servei i set caps de secció. "Això vol dir despatxets per a cadascú i, és clar, no hi caben tots, al Santa Caterina", va ironitzar. Igualment, la diputada demanarà al delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, l'informe d'una consultora que desaconsellava la inclusió de Justícia dins el Santa Caterina i l'evolució de les despeses en la construcció, iniciades l'any 2005. "Les obres es varen adjudicar per 34 milions i sembla que ara ja estem superant els 45", va dir.