La ciutat de Figueres ja disposa del primer autobús elèctric de Catalunya, amb l'objectiu d'apostar per les energies renovables i d'avançar en el propòsit de reduir en un 35% les emissions de CO2 a l'atmosfera abans del 2020. El vehicle, que es troba en fase de proves, s'incorporarà en les properes setmanes a la flota de l'empresa municipal de serveis Fisersa, que és l'encarregada de dur a terme el transport urbà per la capital altempordanesa.

L'adquisició d'aquest nou vehicle de transport ha costat 208.000 euros. El consistori, però, assegura que ja han aconseguit una subvenció de 70.000 i que estan pendents que d'altres administracions també hi contibueixin.

La ruta que el bus tindrà assignada anirà des del centre fins a diversos punts de la ciutat. Així, recorrerà la plaça Triangular, l'Institut Ramon Muntaner, Correus, Torres i Bages, Rambla Nova, Rally sud, Olivar Gran, Dama d'Aragó, Santa Creu, Pere III, Méndez Núñez, plaça del Gra, plaça de Catalunya, Rambla i, de nou, arribarà a la plaça Triangular.

La mobilitat sostenible

L'autobús es va presentar el mes d'octubre passat, en el marc de la conferència sobre mobilitat sostenible The Figueres Conference, ?celebrada a la ciutat. A més, el vehicle també es va exposar a la Fira Internacional d'Autobusos celebrada a Madrid, on ja disposava dels colors identificatius de vehicle de transports municipals de la ciutat.