Veïns de la Bisbal d'Empordà han expressat el seu malestar per la tala d'una planta enfiladissa que hi havia a l'edifici de Can Salomó, i que des de fa uns anys és la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà. Aquests veïns, que es van posar en contacte amb aquest diari, es queixen que la planta, una glicina, s'hauria d'haver conservat ja que asseguren que és centenària, i se li hauria d'haver aplicat el mateix règim de protecció que tenen els arbres d'edats similars. La tala de la planta, va explicar el gerent del Consell Comarcal, Salvador Salvadó, s'emmarca dins de la neteja que s'ha fet aquesta setmana de l'espai de l'aparcament d'aquest organisme i va manifestar ahir que li "sap greu que hagi pogut molestar algun veí", però que es van seguir criteris tècnics per aquesta poda de tarongers i tala de la glicina i xiprers.

La glicina es trobava a l'antic hort de Can Salomó, que fa anys que és l'espai d'aparcament per als treballadors del Consell Comarcal. Els darrers mesos es va arreglar el carrer que hi passava, els dels Tarongers, i també es va tancar aquest aparcament, que aquesta setmana s'ha arreglat. Salvadó va explicar que la intervenció en aquest espai ha estat per "millorar" l'àrea d'aparcament, una tasca que van executar els alumnes de l'Escola Taller de les Gavarres en l'àrea de jardineria -dependent del Consell Comarcal- com una de les pràctiques. El gerent va explicar que s'havia parlat sobre els elements important d'aquesta antiga horta i que es va decidir conservar únicament els tarongers. Salvadó va reiterar les disculpes per si la tala de la planta no ha agradat a algú i va afegir que es referà l'espai amb heures i jardineres.

Els veïns molestos van reconèixer que no es tracta d'un arbre monumental però sí que la glicina tenia "un valor sentimental" pel color que tenia a la primavera i perquè 50 anys enrere van intentar arrencar-la i els veïn la van recuperar.