L'Associació Catalana d'Activitats Marítimes denuncia que quatre empreses de creuers marítims no han començat la temporada turística aquesta Setmana Santa -que per a ells s'iniciava dissabte passat- a causa del retard en l'aprovació dels plans d'usos de les platges de Tossa de Mar i Lloret de Mar i, per tant, amb això no han pogut operar i oferir les excursions als turistes.

El Secretari de l'Associació, Joan Navarra, denuncia aquest fet i diu que tenen la plantilla contractada des de la setmana passada i que s'han hagut de cancel·lar excursions contractades, un fet que "suposa una molt mala imatge nostra".

Navarra, a més, explica que aquest és el segon any que els ha passat aquest mateix fet, i que si bé l'any passat, "podíem entendre perquè se'ls van passar les competències des de Costes a la Generalitat -Ports de la Generalitat-, no és normal, abans no era tan complicat" i que se'ls solucionava el problema amb molta més facilitat. En total, Navarra explica que hi ha quatre empreses que no poden operar i que significa, quatre o cinc vaixells que estan ancorats per manca de persmisos. Tot i això, Navarra espera que la situació es normalitzi aquesta setmana.

Pla d'usos validat

Tot i les crítiques de Navarra, des del Departament de Política Territorial de la Generalitat (Ptop), asseguren que els Plans d'usos de Lloret i Tossa estan validats i que, per tant, hi ha els permisos donats. I afegeixen que el de Lloret de Mar es va validar i notificar a l'Ajuntament el dia 22 de març i el de Tossa, el 25 de març. Des del Departament, per acabar, diuen que ara són els ajuntaments de Tossa i Lloret qui ho haurien d'haver comunicat a les empreses.