Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Figueres i els d'Educació estan treballant conjuntament en el projecte de reconversió de l'actual presó de la ciutat en l'escola Carme Guasch, que està en barracons. Així ho van explicar el conseller d'Educació, Ernest Maragall, i l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, durant la inauguració de la nova Escola d'Hostaleria de Figueres. I és que està previst que el trasllat dels primers presos al nou centre del Puig de les Basses s'iniciï a finals d'any. De fet, per avui hi ha prevista una visita del consistori i la consellera de Justícia, Montserrat Tura, a l'equipament.

"Està molt avançat i en les properes setmanes podriem dir-ne alguna cosa", va assegurar el conseller i, posteriorment, l'alcalde de la ciutat va assegurar que tant els serveis tècnics de l'Ajuntament com els d'Educació estan treballant en aquest sentit. Precisament, fa alguns mesos que el consistori va fer públic el primer esbós de com podria reconvertir-se l'espai. Així, mostraven com algunes de les cel·les canviaven d'utilitat per acollir, enlloc de presos, alumnes.

La voluntat de reconversió d'aquest espai en l'escola Carme ?Guasch ha estat una de les voluntats més clares de l'actual alcalde de Figueres que, des que es va començar a parlar sobre quines noves utilitats havia d'adquirir el centre penitenciari alliberat, va demanar que fos per a aquest centre educatiu.

Educació, sempre a favor

El conseller Maragall hi va donar el seu vistiplau públic durant la jornada en què es va col·locar la primera pedra a la nova Escola d'Hostaleria i aquesta setmana ho ha fet de nou assegurant que tot el procés està en marxa i que hi podrien haver novetats al respecte ben aviat. De fet, al ple del mes de juliol passat, el consistori va aprovar una modificació al Pla General per fer un pas més en la conversió d'aquest espai.