Costes del Ministeri de Medi Ambient ha sancionat el càmping Voramar de Blanes per haver instal·lat "unes tanques i una escullera amb pedres de grans dimensions" per fer el tancament de la seva instal·lació en zona de domini públic maritimterrestre. Concretament, les tanques i l'escullera s'haurien instal·lat entre les fites M-7 i M-8 de l'atermenament aprovat al juliol de 2002 a la zona de la platja de s'Abanell.

Segons el Ministeri, a través d'aquest tancament dut a terme pel càmping "es privatitzava la zona de servei de trànsit", anant en contra de la Llei de Costes vigent actualment i per aquest motiu s'ha hagut d'aplicar una sanció que puja a més de 5.000 euros en total. La resolució de la sanció és del 8 de novembre de 2010, tot i que encara no ha pogut ser cobrada íntegrament, ja que segons Costes la notificació ha estat retornada per dues vegades en quedar caducades a les oficines de Correu de Blanes.

La multa imposada per Costes és de 3.093,75 euros, dels quals el càmping Voramar ja n'ha ingressat la meitat, 1.546,88 euros. A aquests diners, però, cal afegir els ingressos que ha obtingut la instal·lació amb l'ocupació del domini públic, tal com ho recull la notificació de l'expedient sancionador:

"D'acord amb el que recull l'article 186 del Reglament de Costes, la imposició de la multa no exclou de l'obligació d'entregar a l'Administració la totalitat del benefici obtingut, que en el present cas puja a 2.568,28 euros".

Costes demana, a més, que el càmping restitueixi tota la zona tal com estava abans de l'actuació en un període de set dies i sinó amenaça en prendre "mesures d'execusió forçosa".

Cal recordar que aquest càmping és un dels quatre afectats per l'atermenament de Costes, en què convertirà total o parcialment, aquests càmpings en zones de domini públic. El procés actualment està en període d'al·legacions.