El cap de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, Josep Miñarro, ha presentat una factura a l'Ajuntament perquè li pagui els desperfectes que va patir el seu vehicle personal durant la nevada del passat 8 de març, ja que va estar a disposició del cos durant aquella setmana. La factura puja 1.657,73 euros (inclòs l'IVA del 16%) i, malgrat que es va presentar el passat mes de maig, encara no s'ha pagat perquè els responsables de fer-ho no veuen clar que tot els elements reparats o substituïts s'hagin danyat per la nevada.

Fonts de l'Ajuntament han explicat a aquest diari que la factura segueix la seva tramitació administrativa però que no està clar que s'acabi pagant tot ja que entenen que no s'acredita convenientment que el que s'ha canviat i arreglat sigui perquè va quedar malmès durant aquella setmana. Com a elements que no acaben d'encaixar als responsables municipals hi ha el canvi d'oli i filtres, unes noves catifetes o els netejavidres. El regidor de Seguretat i Hisenda, Pere Ararà, va manifestar aquest divendres que no tenia coneixement d'aquesta factura.

Miñarro va explicar també divendres que durant la setmana de la nevada del 8 de març va posar a disposició de la Policia Local el seu vehicle tot terreny i que, actualment, el pagament per part de l'Ajuntament de la factura pels danys està seguint la seva tramitació administrativa. De fet, es troba a l'àrea d'Intervenció.

El cap de la Policia Local de Sant Feliu va precisar que ara està en discussió si la factura s'ha de tramitar com si fos la factura d'un proveïdor de l'Ajuntament o com si fos una reclamació per danys patrimonials. En principi, segons ha pogut saber aquest diari, la factura es tramitarà per aquesta darrera opció.

El que no està tant clar és que l'informe d'Intervenció sigui favorable al pagament, segons fonts municipals, ja que no es creu que tot el que va arreglar el taller s'hagués danyat per aquesta setmana de patrullatge per la nevada.

Miñarro va portar el seu vehicle al taller del concessionari Peugeot de la ciutat, el mateix que arregla els vehicles policials del cos ganxó. I, d'acord amb la factura que el garatge va enviar a l'Ajuntament, hi ha una llarga llista d'intervencions. La factura està encapçalada per: «Reparacions efectuades arran de la nevada». Sense l'IVA, la mà d'obra puja 454,50 euros, mentre que la despesa en materials és de 938,58 euros.

Filtres, catifetes, líquids

D'acord amb la factura, dins l'apartat de materials, destaquen els 114,90 euros d'un pilot, els 337,40 de dos pneumàtics, els 124,40 d'un retrovisor, els 105 de dos equips nous de manguins o els 52,55 de l'oli del motor. També hi ha líquid refrigerant i líquid rentaparabrises, un joc de catifetes, un filtre d'oli, un altre d'aire i un tercer de combustible. Quant a la mà d'obra, queda palès que es va canviar l'oli, els filtres d'oli, aire i combustible. La despesa més important en aquest àmbit són els 189 euros per substituir els dos manguins de dues transmissions.