El govern català va aprovar ahir el nou Decret d'ordenació de la formació professional, que permetrà disposar d'una titulació pròpia, acreditar un nivell mínim en una tercera llengua -normalment anglès- especialitzat en la seva branca de coneixement i compatibilitzar els estudis amb una feina.

L'objectiu principal d'aquest Decret és que la formació professional sigui més atractiva, tant per a l'alumnat com per al teixit empresarial de Catalunya.

En tots els cicles de la formació professional està prevista la incorporació de l'ensenyament d'idiomes adaptada als continguts específics de cada branca professional, de manera que es pretén fomentar la internacionalització d'aquests estudis.

Els estudiants de formació professional obtindran, amb aquest nou Decret, facilitats per compaginar els seus estudis amb la seva feina a través de la flexibilització horària.

Els currículums dels cicles formatius es modifiquen per adaptar-los tant a les necessitats dels sectors empresarials com als perfils professionals específics.