El gerent de l'hospital de Puigcerdà, Jordi Boix, ha assenyalat que «no pot acceptar de cap manera» que la Sindicatura digui que no hi ha control intern, perquè, segons ell, això no és veritat. Boix indica que es tracta d'una entitat privada i per tant s'hi realitza el control que correspon a aquest tipus d'entitats. «Una altra cosa és que ells entenguin que s'ha de fer d'una forma determinada», assenyala. Per aquest motiu, ja han presentat al·legacions a l'informe de Sindicatura.

Pel que fa a les construccions i instal·lacions, Boix assenyala que fan referència a unes obres fetes abans del 2000, per la qual cosa la Sindicatura havia demanat informacions que, en certs casos, ja no constaven als arxius. De tota manera, afirma que això queda reflectit tant a l'empresa que es va contractar com en els balanços de l'entitat.

Pel que fa als més de 800.000 euros pendents de cobrar, Boix va explicar que la meitat corresponien al circuït ordinari, de manera que s'havien de cobrar l'any següent. Pel que fa a la resta, va explicar que es tracta d'imports més petits, «i quan veus problemes per cobrar, ja ho contemples com una pèrdua». Finalment, pel que fa a les adjudicacions, va explicar que l'informe es refereix als serveis hotelers (com ara la neteja, bugaderia i cuina), el concurs dels quals, segons diu, es va fer abans de canviar la llei. Ara, va assenyalar, cal fer-ne un de nou ajustat a la nova llei. girona