L'Ajuntament de Lloret de Mar té previst aprovar una modificació de l'ordenança de policia en el ple de dilluns que permetrà als bars de la localitat instal·lar terrasses en carrers on fins ara estava prohibit per ser massa estrets. Concretament, en les vies inferiors a 3,70 metres, tot i que hi haurà certes condicions. La modificació s'ha plantejat arran de les demandes dels establiments, que amb la nova llei del tabac estan registrant pèrdues i pretén fomentar l'activitat econòmica, segons els responsables del consistori.

En concret, la modificació que es fa de l'ordenança permetrà la instal·lació de cadires, taules, ombrel·les, plantes i calefactors autònoms en carrers d'amplada inferior a 3,70 metres sempre i quan es garanteixi un espai lliure suficient per al pas de vianants de com a mínim 1,5 metres. Tanmateix, en els carrers peatonals l'amplada dels quals sigui inferior a 3 metres, a banda de deixar un espai lliure d'1,5 metres, les taules i cadires no podran superar els 70 centímetres a comptar des de la façana de l'establiment. Aquesta condició també haurà de complir-se en els carrers De la Vila i Venècia.

D'altra banda, no s'autoritzarà la instal·lació en aquells carrers no peatonals que disposin de voreres inferiors a 4 metres, a menys que es tracti d'un carrer d'amplada mínima de 6 metres i no es perjudiqui ni la circul·lació ni la mobilitat. En el cas de les places, s'autoritzarà un màxim d'ocupació de dues fileres de taules o el que equivalgui a 4 metres, i s'haurà de deixar un espai lliure mínim de 3 metres per al pas de vianants.

La norma especifica, a més, que tots els establiments hauran de cessar l'activitat a l'exterior i desmuntar les terrasses com a màxim a les dotze de la nit.

També hi haurà algunes excepcions. Segons es recull en la modificació que es farà, "per raons de caire comercial, d'afluència de vianants, de trànsit i de seguretat" no es permetrà l'ocupació amb taules i cadires a una sèrie de carrers. En aquest cas, l'ocupació estarà prohibida al carrer del Carme, de Sant Romà, de l'Hospital Vell, de la Riera, de Miquel Ferrer, de Santa Cristina, l'avinguda Just Marlés i les places de Santa Cristina i de la Torre. A més, en el Passeig Verdaguer i a la plaça de la Vila hi haurà restriccions especials. Concretament, caldrà deixar lliures d'ocupació els accessos i la darrera taula de la terrassa estarà a un metre del parterre central.

Segons l'Ajuntament, les terrasses suposen un gran atractiu per vilatans i turistes, i són una gran font d'ingressos pel sector de la restauració de Lloret. Aquest sector, però, és un dels més afectats per la crisi econòmica global i, enguany, segons s'afirma des del Gremi d'Hostaleria i l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret, la situació s'ha agreujat a causa de l'entrada en vigor de la nova llei del tabac, que els ha suposat una "davallada de clients" en no permetre's fumar als establiments. És per això que, arran de la petició del Gremi d'Hostaleria i de l'Associació de Bars i Restaurants, l'equip de govern ampliarà l'autorització de terrasses a la via pública per ajudar els negocis que hi ha en carrers on fins ara no es permetia instal·lar-hi terrassa. I és que, després de consultar-ho a diferents agents implicats, s'ha valorat positivament la proposta donat que fomenta l'activitat empresarial, a la vegada que pot ser una reforç per mantenir i crear nous llocs de treball durant la temporada turística.

Així doncs, si la mesura s'aprova en el proper ple, restarà a exposició pública a l'espera de poder-se aplicar de cara al proper estiu. I les autoritzacions, que es destinen a bars, restaurants i hotels, són anuals i, per tant, s'hauran de renovar abans del 31 de març de cada any.