L'Ajuntament de Calonge va informar en el ple d'aquest dijous que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació (l'última instància judicial que hi ha) que va presentar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del juliol del 2004, que anul·la la llicència d'obres atorgada per la construcció d'aquest bloc de pisos i ordena "l'enderroc del que il·legalment es va construir". El Suprem, anteriorment, ja es va pronunciar en el mateix sentit en el recurs de cassació presentat per la immobiliària Promira 96. Les plantes que la Justícia ordena eliminar són les cinc superiors, de les nou que té en total el bloc.

El Queixal, situat al número 19 del passeig Artur Mundet de Sant Antoni, té nou plantes. Segons han informat fonts municipals, a través d'un Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) es va concentrar part de l'edificabilitat del solar a primera línia de mar. En aquest cas, el Pla General permetia edificar planta baixa més quatre pisos, i amb el PEMU es va permetre construir planta baixa més nou pisos. Aquest PEMU va ser aprovat definitivament per la Comissió d'Urbanisme de Girona l'11 de febrer de 1998. En la sentència del 18 de febrer, el Suprem diu que l'argument utilitzat per l'Ajuntament per fer això, que era el d'harmonitzar la façana marítima, ja que els edificis del costat d'El Queixal tenen planta baixa més nou pisos, no és vàlid. Pel Suprem, permetre amb el criteri d'harmonitzar la façana marítima que els edificis tinguin fins a nou pisos va contra el Pla General, i més quan implica haver de duplicar l'altura prevista en la normativa urbanística municipal.

D'altra banda, l'alcalde Jordi Soler va expressar la voluntat d'evitar l'enderroc, per la qual cosa el ple va aprovar transmetre al TSJC que consideri legalitzat l'edifici amb la legalització que es va fer el 2005. Aleshores es va modificar el Pla General per adaptar-lo a l'alçada de l'edifici. L'any següent, l'Ajuntament va atorgar la llicència de legalització. Dues tramitacions que, segons va puntualitzar l'alcalde, no van rebre cap recurs contenciós administratiu.