La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va reiterar ahir que no es produiran retallades en el nombre de docents a Catalunya perquè, davant la previsió d'un augment de 15.000 alumnes per al curs vinent, "són necessaris tots els qui actualment estan en exercici" -segons va afirmar en declaracions a l'emissora de ràdio Rac1.

L'endemà que el seu Departament publiqués una nota garantint que es mantindrà l'actual plantilla docent, la consellera va considerar "irresponsable" que l'oposició digui que es produiran retallades de professors, en el marc de les restriccions pressupostàries anunciades per la Conselleria d'Ensenyament. "Estem obligats a fer retallades", va reiterar ahir Irene Rigau però "no retallarem res de docència", va afirmar.

La consellera va convocar els representants sindicals a una reunió de la Taula sectorial per a la setmana vinent -el comunicat del Departament deia la trobada es duria a terme durant la setmana del proper 11 d'abril-, per tal de començar a negociar la proposta de plantilla docent d'ensenyaments no universitaris per al curs 2011-2012. D'acord amb la informació avançada pel Departament, en aquesta reunió es donaran a conèixer mesures relacionades amb aquest personal docent adequades per afrontar l'actual situació de crisi econòmica i amb la voluntat d'arribar a un acord amb els representants dels docents. girona