El Govern ha augmentat el sou dels responsables de les oficines dels set delegats territorials en 34.000 euros anuals. Així ho estipula una resolució que publicava ahir el Diari de la Generalitat (DOGC), en la qual es modifiquen els sous d'aquelles persones que ocupen un lloc de treball amb caràcter eventual. En aquest sentit, cadascun dels set càrrecs de confiança passarà de cobrar 40.020 euros a 74.644 cada any.

El DOGC concreta que les retribucions d'aquests llocs de treball són les corresponents a llocs de funcionari "del grup A", el sou del qual és de 13.935 euros. A més d'aquest salari, els càrrecs reben dos complements, un de 7.363 i un altre de 20.087 euros. Amb la modificació, aquestes retribucions complementàries es veurien augmentades en 5.000 i 10.000 euros aproximadament.

Fonts de la Generalitat van explicar a e-notícies que aquest increment de 34.000 euros anuals es deu al fet que el Govern "ha aprimat l'estructura d'eventuals de les delegacions a la meitat o més, i s'han equiparat els nivells, nivells que alguns ja tenien d'anteriors legislatures". En aquest sentit, remarquen que les delegacions han passat de tenir 14 a 7 eventuals, però l'equiparació de nivells salarials, que fins ara no era la mateixa per a tots els eventuals, s'ha fet a l'alça.

El PP vol explicacions

El PP va denunciar "la contradicció i l'engany" del Govern de CiU, per retallar serveis bàsics de les persones i alhora pujar sous de personal eventual". El seu portaveu al Parlament, Enric Millo va instar el Govern a donar "explicacions raonables de la pujada de sous en temps de crisi". "Potser el Govern es pensa que no llegim la lletra petita del DOGC, justament aquella que retrata el seu veritable tarannà", va afegir el líder popular.

Millo també va demanar a la Generalitat que doni explicacions públiques sobre aquestes pujades de sous en el context de retallades que el mateix executiu està protagonitzant.