L'Ajuntament d'Arbúcies enderrocarà la masia que l'empresa Baden Grup estava convertint en hotel en ple parc del Montseny, situada a la urbanització de Fogueres de Montsoriu, al terme d'Arbúcies.

I és un fet que haurà ser imminent perquè, segons va avançar el rotatiu El País ahir, hi ha una interlocutòria judicial en la qual es requereix a l'alcalde Roger Zamorano que faci complir la sentència d'enderroc de tot el què s'ha construiït i que va dictar el Tribunal Superior de Justícia el 2009, després de dictaminar que s'havien alçat quatre edificis -de gairebé 3.400 metres quadrats- en terreny no urbanitzable i d'especial protecció, en ple Parc Natural del Montseny.

Davant la immobilitat de l'empresa Baden Grup, explica l'alcalde d'Arbúcies Roger Zamorano (ERC), a qui es va ordenar via decret d'alcaldia l'enderroc i el cessament de l'actvitat a la masia de Sant Climent, que es convertia en hotel; l'Ajuntament ha encarregat als serveis tècnics que dictaminin què s'ha d'enderrocar i si s'ha de fer de forma "parcial o total". I afegeix que l'Ajuntament actuarà "d'ofici".

La nova interlocutòria del jutge del contenciós adminisrtatiu número 1 de Girona afegeix que si l'ajuntament no porta a terme l'enderroc, el mateix alcalde es pot enfrontar a un "delicte de desobediència" i a "una multa coercitiva de 50 euros diaris fins que es porti a terme", segons apunta el diari El País.

"Mala gestió del passat"

La primavera de l'any passat ja es va indicar a l'Ajuntament que portés a terme l'enderroc però el consistori assegura que està assessorat pels serveis jurídics de la Diputació de Girona i manifesta que com a alcalde es va trobar amb aquest tema per a una "mala gestió del passat", fent referència a l'època de l'exalcalde Jaume Soler (CUPA), quan es van donar les llicències per a la construcció i els usos d'aquest establiment que inicialment havia de ser una granja de faisans, explica.

Cal recordar que tota aquesta sentència prové d'una història que es va iniciar fa uns 10 anys, quan els veïns de Fogueres de Montsoriu en saber que es faria l'hotel i es van queixar a l'ajuntament del pas de camions d'aquest establiment per aquesta àrea i van portar el cas als jutjats.

Llavors, el mateix any 2000, l'Ajuntament va ordenar-ne la demolició, tot i que al cap de pocs dies va canviar de parer.