06 de juny de 2011
06.06.2011

Detecten un estafador que es feia passar per policia municipal a Girona

Trucava a les empreses gironines per vendre espais de publicitat per a una revista inexistent

06.06.2011 | 02:00

La Policia Municipal de Girona ha detectat que un estafador s'està fent passar per agent del cos i intenta enganyar empresaris demanant-los diners per posar publicitat en una suposada revista. L'estafador, que utilitza un to agressiu, se serveix del correu electrònic per donar veracitat a l'engany. Sense anar més lluny, a principis de setmana l'home va trucar a una constructora, que té la seu al centre de Girona, i va demanar 5.000 euros al gerent en concepte de publicitat. Aquest tipus d'engany no és nou i, des de fa més d'un any, se n'han denunciat casos a ciutats de l'Estat espanyol com Granada, Elx, Vitòria o Oviedo. Ara, aquesta modalitat d'estafa també ha arribat a Girona.
A principis de setmana, un home va trucar a les oficines centrals que una constructora té al centre de Girona des d'un número desconegut. Qui va contestar-li el telèfon va ser la secretària de direcció de l'empresa. L'home es va identificar com a agent del Servei d'Informació de la Policia Municipal de Girona i va demanar que li passessin al gerent.
Quan la secretària li va demanar el motiu, l'home li va respondre "amb males maneres" -segons consta a la denúncia- i li va dir que no n'havia de fer res perquè es tractava d'un afer institucional. L'empleada va veure que el directiu comunicava i va demanar a l'home que truqués al cap d'una estona.
Aleshores, qui estava a l'altre costat de línia va dir-li a la secretària amb to autoritari que tornaria a trucar al cap de deu minuts. Es va identificar com a un tal Juan Sagredo i li va recalcar que li fes saber al gerent, perquè no se'l tornés a trobar enfeinat.
Quan el suposat agent va tornar a trucar, el gerent de la constructora va atendre'l. Llavors, l'home va demanar 5.000 euros al directiu en concepte de publicitat per posar a una revista de l'associació policial. El fals agent li va dir al directiu que s'havia de decidir de pressa, i que en una hora li havia de donar resposta.

Mail per reforçar l'engany
Després de la conversa, la constructora va rebre un mail en nom de l'associació policial recordant-los la petició dels 5.000 euros. El gerent de l'empresa, estranyat per la situació, va posar-se en contacte amb la Policia Municipal i va comprovar que el suposat agent amb qui havia parlat era un estafador.
A més d'aquest, la Policia Municipal de Girona té constància d'un altre cas similar, i a altres localitats de l'Estat espanyol també s'ha produït. És per això que el cos alerta els empresaris que desconfiïn si algú els truca demanant-los publicitat per a una revista policial, perquè es tracta d'una estafa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema