13 de juny de 2011
13.06.2011

El gironí Eduard Solà és el segon millor sommelier d'Espanya

L'especialista de Vins i Licors Grau s'ha enfrontat amb vuit aspirants en
la darrera prova a Madrid

13.06.2011 | 13:14
Solà, en una imatge d´arxiu, en ser escolllit el millor sommelier català.

Montse Velasco, del restaurant La Cuina del Guinardó a Barcelona, va ser escollida ahir la millor sommelier d'Espanya en la vintena edició de la competició estatal Nas d'Or 2011, després de derrotar els altres vuit aspirants que van arribar a l'última prova. El segon classificat va ser Eduard Solà, de Vins i Licors Grau (Girona), i el tercer Rafael Moreno, d'El Corte Inglés a Múrcia, segons va informar l'organització en un comunicat. La Nas d'Or 2011 va rebre el trofeu del concurs, que representa una copa i un nas realitzat pel pintor i escultor Antonio López. La competició de sommeliers ha viscut sis semifinals a Gijón, Sevilla, Madrid, Alacant, Barcelona i Bilbao que han posat a prova gairebé 300 professionals de tot el país entre octubre i maig. Durant aquests mesos, 49 sommeliers van passar a la final espanyola, celebrada aquest cap de setmana a Madrid. En el tast final, van tastar un blanc Pierre Frick Riseling 2007 (Alsàcia); un negre Duratón Malbec 2007; un negre Sis Cinquena Reserva 2008; un tequila Reposado Patrón; i un brandi 1866 Gran Reserva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema