L'anterior alcalde de Sant Feliu de Guíxols i actual portaveu de Tots per Sant Feliu a l'oposició de l'Ajuntament, Carles Motas, està satisfet amb la convocatòria de la subhasta dels immobles (no hotelers) de Sant Feliu de Guíxols corresponents a l'herència dels germans Anlló. Així, ahir va apuntar que l'actual equip de govern (CiU i PSC) "segueix el full de ruta que nosaltres vam marcar", de manera que va asegurar que ja tenien previst que la subhasta es produís a finals d'aquest any (la subhasta és el pròxim 2 de desembre). Unes declaracions que es contraposen amb les del vicealcalde Pere Albó (PSC), que assegurava que l'any de govern de Motas era un any perdut. En aquest sentit, Motas va manifestar que si els hotels estan tancats i que s'hagi demorat tot el procés des del 2003 és tant de Pere Albó com de l'actual alcalde, Joan Alfons Albó (CiU).

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar el passat 25 d'octubre que el 2 de desembre subhastarà nou propietats de l'herència amb un preu de sortida global de 2,27 milions d'euros. Motas va celebrar que es convoqui la subhasta i va comunicar que se segueixen els passos que va marcar el seu govern, tant en la subhasta com en la modificació del pla general per als hotels, que està pendent per fer en les pròximes setmanes. En aquest àmbit, el portaveu de TSF va "apressar" el govern perquè la realitzi el més aviat possible.

Carles Motas va subratllar el fet que Pere Albó critiqués la gestió que va fer l'anterior govern de Tots per Sant Feliu i CiU pel que fa a l'herència dels Anlló, i ara faci els passos que va deixar marcats mentre va presidir l'Ajuntament.

Respecte a aquestes crítiques de Pere Albó, i que no es va avançar res durant l'any de govern de Motas, el portaveu de Tots per Sant Feliu va mostrar-se contundent en afirmar que la responsabilitat dels vuit anys transcorreguts amb hotels i immobles tancants és dels dos Albó, els actuals alcalde i vicealcalde. Al batlle, Motas el responsabilitza que es tanquessin els hotels: "Joan Alfons Albó va deixar que els hotels tanquessin. Com alcalde, havia d'haver denunciat la mort intestada a la Generalitat, que podria haver posat un administrador per gestionar-los".

Respecte de Pere Albó, el portaveu de TSF va assegurar que va ser "incapaç de fer res" i va recordar que "no va ni reclamar els impostos locals" que la Generalitat devia per les finques de l'herència. Eren 414.314,40 euros corresponents a diferents impostos que la Generalitat no havia abonat des del 2003 fins el 2009. I que va pagar el 2010.