Un enterrament serà el motiu que tornarà a reunir la família d'Abderahim Chtioui al complet. El jove, de 24 anys, va morir diumenge passat quan un caçador li va disparar un tret pensant que darrere els matolls on es trobava hi havia un senglar. El seu germà Mohamed s'està encarregant dels tràmits per repatriar el cos al Marroc on els seus pares i la resta de germans esperen les despulles per donar-li l'últim adéu.

Mohamed no accepta les circumstàncies de la mort del seu germà en entendre que el caçador de Besalú que li va disparar no tenia motiu. "No és lògic disparar perquè es mou una branca quan s'és tan a prop", indica. "Si s'hagués mogut una branca que era lluny... però el meu germà estava al costat, a prop del camí", afegeix. El germà de la víctima manifesta que el tret es va produir abans que els gossos haguessin sortit de les gàbies. No obstant, també és cert que el caçador es trobava situat a la zona que li pertocava en aquella jornada.

Petició d'auxili

Aquell diumenge era el primer de l'any que Abderahim sortia al bosc i els amics que l'acompanyaven van marxar corrent del lloc en sentir el tret i veure abatut el jove per tal d'anar a avisar el seu germà. Segons explica Mohamed, l'autor del tret va deixar l'arma i va sol·licitar auxili però un membre de la colla que participava a la batuda va comprovar que el jove havia resultat mort.

Està previst que en els propers dies se celebri el ritual de rentat del cadàver abans que sigui repatriat. D'aquesta manera el germà i els amics del difunt participaran en la cerimònia en la qual una persona autoritzada netejarà el cadàver al temps que es resaran les oracions particulars del ritus musulmà.

Abderahim era l'únic parent que Mohamed tenia a Espanya ja que els altres germans i els seus pares viuen a Taza, al Marroc, on s'enterrarà el cadàver. Mohamed explica que el seu germà, que havia treballat en el ram de la construcció, actualment era qui s'encarregava d'ajudar la família enviant remeses de diners. Ambdós feia anys que vivien al país doncs Mohamed va arribar el 2003 i el seu germà quatre anys més tard.