El grup de Vidreres Som Tots-Esquerra Republicana a través del grup parlamentari d'ERC ha realitzat un seguit de preguntes parlamentàries i propostes de resolució al parlament de Catalunya per denunciar l'estat de les depuradores en construcció de Terrafortuna i la Goba i l'estat del Col·legi Sant Iscle.

En diverses resolucions ERC denuncia que la "deixadesa" del Govern en la posada en funcionament de les instal·lacions de la depuradora de Terrafortuna, a banda de les pèrdues econòmiques que suposen els robatoris i destrosses, suposa retardar innecessàriament l'aplicació de les mesures de sanejament de les aigües residuals que han de venir a solucionar aquestes noves instal·lació. Per això, el grup parlamentari demanarà a l'hemicicle que insti al Govern de la Generalitat a "restaurar les instal·lacions i posar en funcionament, amb caràcter immediat, l'EDAR de Terrafortuna".

A més, també reclama que es doni continuïtat a les obres de l'EDAR de la Goba per posar-la en funcionament al més aviat possible.

En el cas del col·legi Sant Iscle, segons ERC, l'actual edifici que ocupa el CEIP pateix "sobresaturació i presenta deficiències estructurals que poden provocar problemes de seguretat", una situació reconeguda per totes les parts i que justifica sobradament la necessitat de prioritzar la construcció del nou equipament, segons denuncien els republicans. De fet, com recorden des d'ERC, les obres estaven projectades i previstes per a realitzar-se abans de 2012 i l'Ajuntament va realitzar obres d'urbanització, per valor de 272.564 euros, de la zona d'equipaments públics on s'ha de construir la nova escola. Ara, demana al Parlament que insti el Govern de la Generalitat a "licitar, en el tercer trimestre d'enguany, les obres per a la construcció del nou CEIP Sant Iscle de Vidreres.