El veí de Ripoll Juan G.E, de 27 anys, ha estat detingut com a presumpte autor de quatre robatoris a empreses d'aquest municipi, d'on va sostreure cable de coure, ferralla i eines, així com en una segona residència de la veïna localitat de Ribes de Freser.

Segons que informen avui els Mossos d'Esquadra, la detenció de Juan G.E. va tenir lloc el passat 12 d'abril i, un dia més tard, es va produir la d'Elena P.V., de 35 anys i també resident a Ripoll, per la seva presumpta participació en un d'aquests delictes.

La investigació es va obrir arran dels robatoris que s'havien detectat entre finals de 2011 i aquest abril a empreses d'aquesta localitat gironina amb procediments molt similars.

El lladre forçava portes o finestres per accedir a l'interior de les fàbriques i, una vegada dins, es feia amb el cable de coure, ferralla i eines de treball.

Els indicis van portar la Policia Autonòmica a la recuperació de material i a la detenció de Juan G.E, que compta amb antecedents, i d'Elena P.V., que van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll, que va decretar la llibertat de tots dos amb càrrecs.