Prop d'unes cinquanta persones van participar ahir a la tarda en una manifestació contra la presència del submarí militar "Tramontana" al Festival Marítim Palamós, Terra de Mar 2012. Amb la presència del diputat de SI al Parlament de Catalunya, Toni Strubell, els manifestants van reunir-se a les cinc de la tarda per llegir un manifest contra la presència d'aquest vaixell militar al port de Palamós. Des d'un bon inici, però, el grup ja es va trobar amb traves ja que els Mossos d'Esquadra els van impedir el pas per acostar-se al submarí. Segons explicava el membre de l'Assemblea Nacional Catalana de Palamós, Jordi Salvador, "ens van dir que no podíem passar amb banderes ni estelades, i a més ens van dir que tampoc podíem acostar-nos-hi amb grups de més de 20 persones".

Mica en mica, però, el grup de manifestants va poder avançar fins a acostar-se a uns 25 metres del submarí, acordonat i vigilat constantment pels agents de la Guàrdia Civil, que també van intentar impedir el pas del grup. "Hem anat passant el més a la vora possible, teníem el braçalet conforme havíem pagat per veure el vaixell", explicava Navarro, que es va mostrar molest per les traves que es van trobar ja que "en tot moment s'havia dit que era una cosa pacífica, que només volíem mostrar el nostre malestar perquè no calia portar un submarí militar a una festa com el Palamós, Terra de Mar".

Amb pancartes on es podia llegir "La Tramuntana és un vent nostre, el Tramontana és una arma vostra", es va procedir a llegir el manifest i posteriorment es va finalitzar l'acte amb el cant dels Segadors.