Els tres grups de l'oposició de Blanes -CiU, ICV-EUiA i PP- es van reunir ahir, sense comptar amb el Govern del PSC (en minori), per concretar un reglament d'ús dels mitjans de comunicació locals amb l'objectiu que es doni més veu als grups que no estan a l'executiu. També van anunciar que tenen previst forçar que el proper ple municipal aprovi aquest reglament d'ús.

Els tres grups de l'oposició van tancar ahir el contingut que tindrà el reglament sobre els mitjans de comunicació locals, que acabaran d'elaborar els propers dies. Cal destacar que a principis d'aquest mandat, el Govern del PSC va decidir reestructurar els mitjans de comunicació per problemes econòmics. Es va deixar només una persona a la ràdio municipal i una altra encarregada de la televisió i la comunicació de l'Ajuntament. Segons es queixen els grups de l'oposició, amb aquesta reestructuració des del Govern s'ha donat ordre de només cobrir aquells actes que són institucionals i no es fan notícies sobre el que fa l'oposició al municipi, com sí passava abans.

De fet, aquests mateixos grups de l'oposició han demanat a l'alcalde Josep Marigó en diverses ocasions als plens municipals que volien que els seus grups també poguessin aparèixer en els mitjans locals. La resposta de l'alcalde ha estat que no tenen prou mitjans, però que si enviaven algun video elaborat també el penjarien a l'espai municipal. Fonts de l'oposició, van assegurar que aquesta no és la manera i que abans tenien espai a la ràdio i a la televisió.

Davant d'aquesta situació i que ha passat el temps sense canvis, CiU, ICV-EUiA i PP han decidit tirar pel dret i elaborar ells mateixos un reglament d'ús dels mitjans de comunicació locals, on es reculli un seguit de normes de funcionament d'aquests i s'especifiqui que els grups de l'oposició han de tenir un espai. Asseguren, a més, que la Llei de règim local estableix que els mitjans locals han de recollir les opinions de l'oposició.

Segons van explicar membres dels grups presents a la reunió, en el reglament es regirà la ràdio municipal, la televisió (a través d'un canal a youtube), la pàgina web de l'Ajuntament, el tauler d'anuncis i, fins i tot, un hipotètic butlletí municipal.

La idea dels tres grups és enllestir el document, sense comptar amb el Govern, i fer-lo arribar al secretari municipal perquè l'inclogui a l'ordre del dia del proper ple municipal, però no com a moció, sinó com un punt més com els de govern. Ara bé, els tres grups estan oberts a parlar amb el PSC durant les comissions informatives prèvies al ple per si vol fer aprotacions. Tot i que ja van anunciar ahir que, com que l'executiu està en minoria, si no hi ha acord els tres grups aprovaran el punt sense el seu suport.

"Volem que es reculli tot el que fem els grups de l'oposició i no només el que fa l'equip de Govern", va explicar el regidor d'ICV-EUiA, Paco Martínez, que va ser present a la reunió. "El reglament ja marcarà un seguit de pautes en aquest sentit", va afegir. El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va destacar que han decidit tirar pel dret: "Com que no ens han fet cas en les diverses peticions que li hem fet en els plens municipals, hem decidit unir-nos i aprovar aquest reglament".