La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes celebra aquest any el 10è aniversari i, per commemorar-ho, ha programat diverses activitats que s'aniran fent durant aquest 2013. L'entitat s'ha marcat l'objectiu d'organitzar una celebració popular per gaudir d'aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.

El tret de sortida del cicle commemoratiu va ser la inauguració de l'exposició 10 anys de Foc Diable. Coincidint amb l'exposició també es va donar a conèixer el concurs fotogràfic que es farà al llarg de tot l'any.

La idea de crear la Colla de Diables Sa Forcanera va sorgir a finals del 2002 i es va formalitzar a principis del 2003. Aquelll any es van fer les primeres activitats que els va permetre recollir els fons econòmics necessaris per construir les maces i organitzar el primer correfoc propi de Blanes.

Des de llavors, els diables han donat festa i foc a la vila de Blanes i rodalies, millorant any rere any fins arribar al moment actual. Justament per aquest motiu, aprofitaran l'aniversari per no parar de fer activitats, exposicions, correfocs, espectacles pirotècnics i altres esdeveniments durant tot el 2013.