'Ajuntament de Blanes té previst portar a l'aprovació del ple municipal del proper 30 de maig la nova Ordenança de la Neteja Viària i de la Gestió dels Residus que substituirà la que actualment està en vigor. El consistori ha decidit obrir un termini perquè la ciutadania pugui fer aportacions i suggeriments amb l'objectiu d'incentivar la participació ciutadana.

La idea va sorgir durant la reunió de treball que es va fer dijous passat per tractar la nova ordenança, comptant amb la participació dels grups municipals i tècnics de l'ajuntament. Tots els regidors assistents a la reunió van considerar bona idea aquesta possibilitat. Els ciutadans que vulguin fer contribucions podran fer-ho fins el proper divendres a través de dos mitjans: lliurant-ho per escrit al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Blanes (als matins) o bé per internet, enviant un correu electrònic a suggerimentsnovaordresidus@blanes.cat.

La nova ordenança s'ha d'ajustar a la Llei de Residus que va entrar en vigor el 2009 i, per tant, derogarà l'anterior normativa municipal que hi havia fins ara. L'odenança té com objectiu la regulació de la neteja de la via pública, les platges i la gestió dels residus.