La Costa Brava vol ampliar la seva oferta de "sol i platja" i aprofitar les oportunitats que tenen els seus espais de la Xarxa Natura 2000 per atreure un nombre més gran de turistes i consolidar a més un model de turisme sostenible i respectuós amb l'entorn.

Així ho va manifestar ahir Josep Blanch, vicepresident del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, que participa en el projecte europeu Life+ "Infonatur". Aquest projecte, que es prolongarà durant quatre anys, està dotat amb dos milions d'euros -la meitat dels quals són finançats per la UE- i hi participen, a més del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, la Junta d'Extremadura, la Diputació Provincial de Lleida i l'Agència Efe.

Josep Blanch va destacar l'aportació de Girona al conjunt de la Xarxa Natura, i la diversitat i riquesa del seu territori, des del litoral fins al Prepirineu i els ecosistemes d'alta muntanya.

Blanch va assenyalar que Girona ha apostat durant les últimes dècades "molt seriosament" pel turisme de sol i platja, "però ara tenim molta necessitat de fer un turisme més sostenible, i la Xarxa Natura ens pot consolidar aquest objectiu".