Que l'exterior dels habitatges estigui ben il·luminat, que les portes estiguin sempre ben tancades o que abans d'obrir se sàpiga amb qui s'està tractant. Aquests són alguns dels consells que estan donant en els darrers dies les patrulles mixtes de la Policia Local de Llagostera i els Mossos d'Esquadra, que han incrementat la vigilància a comerços, habitatges i cases aïllades del municipi després que hi hagi hagut dos assalts violents en menys de dues setmanes. L'objectiu, segons explicava l'alcalde, Fermí Santamaria, és recuperar la sensació de seguretat al municipi. És per això que s'ha incrementat la vigilància i que de cares a aquest estiu, els Mossos ja han informat a l'Ajuntament que col·laboraran amb més patrulles.

Tot i que la tasca informativa als comerços i les llars ja fa temps que es duu a terme, el batlle va informar que aquests darrers dies la Policia Local i els Mossos han augmentat el patrullatge, i va assegurar que "tothom té dret a sentir-se protegit". "Em preocupa molt la por que pugui tenir la nostra ciutadania i també em fa por que per cinc delinqüents es trenqui la tranquil·litat d'aquest poble", va afirmar. És per això que, a més de la feina que puguin fer els dos cossos policials, l'alcalde va voler llançar un missatge per recordar als veïns que "comuniquin qualsevol moviment estrany que puguin veure".

Càstigs poc severs

"Per part de l'Ajuntament i dels cossos de seguretat es fa un gran esforç per controlar tot això i intentar evitar que passin aquestes coses", va afirmar Santamaria. Tot i això, el batlle va lamentar que aquesta tasca no es veu complementada per un sistema judicial que castigui els culpables d'aquests assalts i robatoris, encara que ho hagin fet de forma reincident. "Quan una investigació dóna els seus fruits, ha d'anar acompanyada d'una sanció que faci que el delinqüent s'ho pensi dues vegades abans de tornar-ho a fer", va exposar, afirmant que hi ha un "buit al codi penal". En aquest sentit, Santamaria va lamentar que actualment hi ha la sensació que " quan els detenen, entren per un costat i surten per l'altre".

L'alcalde va reconèixer que d'ençà que s'han produït els dos darrers assalts violents a domicilis de Llagostera, la inseguretat ha crescut entre els veïns. "La gent m'atura pel carrer, em truquen preguntant què han de fer", va afirmar, alhora que assegurava que l'Ajuntament està en contacte amb els Mossos d'Esquadra per tractar "quina mena de dispositiu es pot fer per traslladar més tranquil·litat". De moment, les patrulles mixtes vigilaran durant les properes setmanes els carrers de Llagostera alhora que seguiran donant aquests consells als veïns, tot i que tal com assegurava l'alcalde, "són coses que quan passen, la gent tarda molt a recuperar-se".