Fa uns dies, l'edició del DdG es feia ressò de les declaracions del conseller "generalici" de Territori i Sostenibilitat amb les quals s'autofelicitava (som molts els qui ja no tenim àvia que ens faci manyagues) de la "bona decisió que va prendre el Govern (només el Govern, el Gobierno no? Sense esperar la independència, Vila ja ha pres possessió de les rutes imperials caminant cap els PPCC?) en prohibir el pas dels camions per la N-II a les comarques gironines", destacant que "des de fa tres mesos no hi ha hagut cap accident mortal i, per tant, l'objectiu s'ha complert".

Potser si ho emmarquéssim en el narcisisme que sol informar no només els pensaments íntims sinó també les actituds i els comportaments públics de molts dels nostres polítics (quan alguna cosa acaba mitjanament bé sempre els sentim conjugar el "yo, me, mi, conmigo"), al qual no és aliè Vila, no hauríem de donar importància a aquest nou emmirallament de l'exalcalde figuerenc.

Però, com que un servidor, a part de la jalea reial que sent monàrquic em senta tan bé (sempre he mantingut que no per casos com el de Berlusconi-Ruby o pel mal sabor de boca que Clinton li va deixar a la seva becària, ningú no s'ha plantejat substituir la República), es pren cada dia una infusió de cues de pansa. Un, a més de memòria històrica (i no s'oblidi que quan és aquesta la que domina les persones, això és símptoma d'Alzheimer) té memòria recent i, per això, té molt present (i l'hemeroteca del DdG és la prova) que ja el 2010 defensava pràcticament en solitari (només bastant més tard el director general de Carreteres de la Gencat, Ricard Font, em va fer costat, i també, curiosament, els ecologistes de l'IAEDEN) que la N-II a Girona no s'havia de desdoblar sinó sotmetre-la a urgents actuacions de seguretat i alliberar-la de camions.

Mentrestant, el nostre alcalde-Elíes, al costat del seu gironí Eliseo (serà aquest també raptat per un altre carro de foc quan arribi la independència?) anaven de mariachis proclamant que si no es transformava la N-II en autovia (un nou cas Vall de Sant Daniel? Per on la faran passar quan arribi a la Jonquera?,...) això era motiu suficient per demanar la in, inde, independència, això sí, no sé si de Madrid o de La Caixa.

Jo, narcisista potser també, però a causa sobretot de l'obligació generacional de ser més avi que nét, em faig personalment extensiva aquesta felicitació (Gràcies, Conseller!) per haver estat promotor d'una mesura que, nogensmenys, ha necessitat la visió de la llum provocada per una caiguda o un desencavalcament voluntari de la demagògia. Més encara si, d'acord amb les darreres notícies de la SER, "Vila diu que el transvasament de camions de la N-II cap a l'AP-7 gairebé no costarà res". Carai, tampoc no m'imaginava un èxit tan rotund de la mesura!

El que no sé és què pensa the minister Pastor d'aquesta, pel cap baix, protocol·lària desconsideració; però no els vindrà de nou perquè a Madrit ja estan acostumats que el nacionalisme els faci servir de raspall amb què enlluentar-se les sabates.