Les vacances escolars no han refredat els col·lectius organitzats al voltant de l'Assemblea Groga, el color que identifica la campanya contra les retallades pressupostàries en educació, que està organitzant una marxa pel país amb l'objectiu de defensar l'educació pública. El calendari previst per a aquesta acció se situa entre el 24 i el 31 d'agost, amb la seu del Departament d'Ensenyament com a possible punt final.

Representants dels diferents grups implicats en l'Assemblea Groga es van reunir ahir a la tarda a Barcelona per avançar en l'organització d'aquesta marxa reivindicativa, que es realitzarà per primera vegada i en la qual estan implicats grups gironins.

L'objectiu de la Marxa per l'educació pública és constituir una xarxa territorial en la qual participin els diferents col·lectius i entitats que "lluiten per una educació pública de qualitat, lliure, en català" i en tots els seus nivells; és a dir, des de l'escola bressol fins a la universitat. Implicant moviments d'arreu de Catalunya, els promotors de la iniciativa pretenen fer visibles els diferents conflictes de cada àrea del territori. Però a banda de voler mantenir la reivindicació feta durant l'últim curs, l'Assemblea Groga també vol "escalfar motors" de cares a l'inici del proper any escolar per tal que aquest "sigui realment potent".

De moment, el recorregut provisional preveu aturades a Ribes de Freser i Ripoll, pel que fa a Girona. A la demarcació, treballen amb l'Assemblea Groga la Plataforma SOS Educació Pública Empordà, Edu Marxa de Sant Feliu de Guíxols, Mont-ras es mou per un ensenyament públic i de qualitat i la Plataforma de Mestres de la Garrotxa. A més del recorregut, es volen programar accions concretes en alguns dels municipis per on passi la Marxa per l'educació pública.