22 de juliol de 2013
22.07.2013

El promotor del Fluvià Nàutic preveu començar les obres el mes d'octubre

Els treballs a l'estació nàutica permetran arreglar canals i voreres existents, reparar una dàrsena i instal·lar pantalans

22.07.2013 | 09:01
ELs terrenys on han d´anar les instal·lacions de l´Illa del Fluvià.

El promotor de l'Illa del Fluvià preveu començar les obres de la base nàutica a l'octubre. Els treballs serviran per arreglar canals i voreres existents, reparar una dàrsena trencada i instal·lar els pantalans que el propietari ja té encarregats.

Víctor Latorre, amo dels ?ter?renys del Fluvià Nàutic, va assegurar que l'objectiu és "posar ordre" al trànsit marítim de la desembocadura del riu Fluvià. L'empresa, que té la concessió de la làmina d'aigua fins al 2042, preveu tenir 550 amarraments per a embarcacions de màxim nou metres d'eslora.

El projecte de l'Illa del Fluvià, que va aixecar recels en entitats ecologistes, segueix el seu curs. Malgrat aquests recels, el propietari dels terrenys del Fluvià Nàutic, Víctor Latorre, va fer una crida a la calma i va especificar que el seu projecte no preveu construir sobre cap terreny protegit, ni vol aixecar una zona residencial d'alta densitat ni tampoc instal·lar cap estructura "faraònica" a la desembocadura del riu Fluvià.

L'any 2003, el llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Felip Puig, va classificar com a sòl no urbanitzable els terrenys del Fluvià Nàutic, a la gola del riu Fluvià. Latorre, que és propietari des de l'any 2001, va detallar que aquesta decisió va posar punt final a un projecte per construir-hi 750 habitatges i va recordar que sempre ha estat disposat a arribar a un possible acord amb el Govern per edificar el sostre residencial desclassificat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Segons Víctor Latorre, hi ha hagut "molta confusió" entorn al projecte que lidera sota el nom d'Illa del Fluvià perquè, com a idea, proposava de cara al futur construir un càmping de baixa densitat respectuós amb el medi ambient amb uns 200 bungalous. "Això només era una idea que no depenia de mi, perquè qui ho ha de tramitar i autoritzar són l'Ajuntament de Sant Pere Pescador i la Generalitat", va explicar el promotor Víctor Latorre.

Un edifici per fer de club

El que sí que vol tirar endavant la promotora és la base nàutica i aixecar una construcció annexa que faci les funcions de club social per als socis que hi amarrin les seves embarcacions. El propietari dels terrenys preveu començar després de l'estiu les obres per arreglar les dàrsenes i canals ja existents, malmesos amb el pas del temps. De fet, ja ha encarregat la construcció dels pantalans que hi vol instal·lar, que ja estan construïts en un 25%.

El projecte preveu que aquests pantalans flotants siguin de formigó tintant en tons terra i amb defenses estructurals de fusta. Els tons terra són els mateixos que tenen les noves voreres, amb el que es busca un menor impacte visual.

La promotora de l'Illa del Fluvià espera que la direcció general d'Urbanisme desencalli aviat el permís que té en tramitació per poder començar els treballs a l'octubre. En paral·lel, preveuen tramitar aviat el pla especial que servirà per construir l'edifici annex, que farà les funcions de club de platja.

Latorre va detallar que es tracta d'una edificació de planta baixa que està permesa al 100% pel pla director del sistema costaner i que és homologable amb el pla especial dels Aiguamolls de l'Empordà. L'edificació tindria un restaurant amb taules que estarien col·locades de tal manera que els comensals tinguessin vistes al Fluvià, una àrea per als socis del Club Nàutic i una zona de spa amb piscina.

El propietari dels terrenys va assegurar que tot el projecte és respectuós amb el medi ambient i que, de fet, en cas que no fos així durant la tramitació hi ha autoritats competents que el podrien tirar enrere el projecte si s'arribés a la conclusió que no respecten prou el marc legal actual.

Un nou càmping a Sant Pere

Víctor Latorre va voler deixar clar que el projecte per fer un càmping de baixa densitat és només "una idea" i que entén que si l'any 2003 van convertir el sòl en no urbanitzable no es podrà fer, excepte si hi ha voluntat expressa de l'administració. Tot i això, concreta que aquest càmping tindria 200 bungalous, sense caravanes ni autocaravanes, i que generaria cent llocs de feina no estacional, perquè a banda de la temporada d'estiu també serviria per acollir esportistes i escolars d'arreu d'Europa.

El promotor assegura que l'Ajuntament de Sant Pere Pescador està treballant en la modificació del seu pla general per permetre l'ampliació de nombre de càmpings situats a primera línia de mar i que la Generalitat, al seu torn, està modificant el Pla Director del Sistema Costaner per permetre-ho. Víctor Latorre creu que, en aquest procés, també es podria arribar a un acord per autoritzar el càmping de baixa densitat de l'Illa del Fluvià, situat a 300 metres del mar, un espai privilegiat que pot despertar un important interès turístic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema