La graduada en Turisme per la Universitat de Girona, Laia Pagès May, ha guanyat la XVII edició de la Beca Xiquet Sabater que convoca la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, amb la col·laboració de l'hotel Aigua Blava i CaixaBank. El tribunal avaluador ha valorat com el millor projecte el treball que va presentar Pagès sobre turisme accessible. Segons van explicar ahir des de Costa Brava Centre, el projecte de la vencedora ha consistit en configurar un paquet de cellers, restaurants i hotels de l'Empordà que tenen adaptada l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

El tribunal es va pronunciar sobre els quatre projectes presentats que van arribar a la fase final d'aquesta edició de la beca. Dels projectes finalistes, doncs, el de Laia Pagès va ser escollit com el vencedor. La graduada en Turisme té 23 anys, és de Sant Joan de Mollet i destinarà l'import de la beca (4.000 euros) a cursar un màster de direcció hotelera que imparteix l'Escola de Turisme CETT.

La Beca Xiquet Sabater té com a objectiu facilitar l'accés a la formació als estudiants del sector de l'hostaleria i turisme, com a màxima garantia per a la millora de la qualitat de l'oferta turística, alhora que suposa un homenatge permanent a Francesc Sabater i Mécre "Xiquet", que fou president de l'entitat durant divuit anys i uns dels hotelers més emblemàtics a la història hotelera a Espanya.