Figueres vol donar resposta a les necessitats de les més de cent famílies desnonades a la ciutat i, especialment, a les d'aquelles que estan a un pas de ser-ho, és a dir, ha afegit l'alcaldessa, Marta Felip, a aquelles famílies que "estan a punt de creuar la línia de l'exclusió social" al perdre casa seva.

L'Ajuntament de Figueres va presentar ahir algunes de les mesures concretes que s'aplicaran per atendre la problemàtica de l'accés a l'habitatge de les famílies més desfavorides de la ciutat. Entre les primeres mesures que s'aplicaran hi ha la creació d'una borsa d'habitatge de lloguer social amb un mínim de 40 habitatges cedits per entitats financeres i promotors immobiliaris. En aquest sentit, Marta Felip ha assegurat que el consistori realitzarà totes les accions necessàries administratives i fiscals, per aconseguir un parc de pisos amb lloguers socials d'entre 150 i 250 euros mensuals per atendre les necessitats de les famílies afectades per un desnonament o per una dació en pagament.

A més, el consistori ha habilitat un fons extraordinari de 150.000 € destinat a ajuts al pagament de quotes de lloguer o quotes hipotecàries d'aquelles famílies que estan a punt de ser desnonades.