Envoltats i encoratjats per l'ambient de Festa Major, els Marrecs de Salt van igualar ahir la millor actuació de la seva història després de descarregar amb èxit la tripleta de vuit: el 2 de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8. De fet, l'actuació de la colla saltenca es va convertir en una versió lleugerament millorada respecte a l'anterior fita històrica, que també es va assolir a la plaça Lluís Companys durant la mateix festivitat local però, en aquest cas, de l'any 2013. Segons assenyalava el cap de colla, Pitu Masdevall, els al·licients que han permès aquesta evolució són la major participació i la solvència adquirida darrerament: "Aquest any hi havia més gent que donava un cop de mà i hem demostrat més seguretat. Els castells s'han vist molt consolidats, estem un punt més ben preparats".

Aquest "pas endavant", com així defineix Masdevall la progressió evidenciada per la colla, es justifica en gran part per la preparació que han dut a terme els de la camisa blau Ter. "Els assajos han estat importants i ja hi estem preparant castells superiors als d'avui", indica. Sense anar més lluny, els darrers preparatius per afrontar les estructures de la Festa Major van congregar gairebé dos-cents castellers.

Optimisme de cara al futur

Precisament el bon treball als assajos fa que des dels Marrecs s'interpretin les aparicions immediates amb un cert entusiasme. "El futur és optimista, estem en una bona dinàmica", apunta Masdevall. En aquest sentit, els pròxims desafiaments s'emmarquen en dues cites molt concretes, una a Tarragona i l'altra a les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona. "Un dels grans reptes és el d'exportar la torre de vuit amb folre al concurs de Tarragona, fora de les comarques gironines", subratlla el representant de la colla. En referència a l'acte de Girona, escenari on els Marrecs podrien descarregar per primera vegada un 5 de 8, els resultats finals aniran en funció del treball previ i, sobretot, del gruix de participants que assisteixin a la preparació. "L'actuació de Sant Narcís dependrà molt dels mesos de setembre i octubre, de si podem fer bons assajos i amb molta gent. De moment, al juliol hem fet proves de 5 de 8 i han sortit bé", explica.

A part dels castellers locals, la plaça Lluís Companys també va veure l'alçament de les estructures dels Xicots de Vilafranca -que van descarregar un 4 de 8 i un 3 de 8-, dels castellers de Terrassa -van carregar la torre de 7-, i dels Xerrics d'Olot -que van firmar una meritòria actuació amb el seu primer 3 de 7 de la temporada i un digne intent de 4 de 7-.