14 de febrer de 2015
14.02.2015

Acrediten l'excel·lència del Trueta en el tractament dels processos colorectals

La Unitat de Coloproctologia de l'hospital de Girona és un dels cinc centres de l'Estat que ha rebut la màxima distinció de qualitat

14.02.2015 | 07:56

La Unitat de Coloproctologia de l'hospital Josep Trueta de Girona, que s'encarrega de diagnosticar i tractar els processos colorectals, ha rebut la màxima acreditació de qualitat de l'Associació Espanyola de Coloproctologia. Amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència d'aquestes unitats específiques i ajudar-les a millorar, l'associació ha desenvolupat un programa d'acreditació en què, actualment, només cinc hospitals de l'Estat han rebut aquest certificat d'excel·lència avançada.

Amb la col·laboració de diversos professionals i representants de societats científiques, s'ha desenvolupat un programa d'acreditació que avalua paràmetres com la complexitat dels processos quirúrgics, els resultats, la presentació de casos a congressos internacionals o les línies d'investigació obertes. També es valoren les publicacions en revistes especialitzades o la docència.

La unitat de Girona

La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Trueta centra la seva activitat en el diagnòstic i tractament dels processos colorectals, i es dedica al tractament de totes les malalties relacionades amb el còlon, el recte i l'anus. A l'hospital Trueta s'intervenen cada any uns 120 càncers de còlon i uns 80 de recte, i es duen a terme unes 200 intervencions quirúrgiques de patologia maligna que, sumades a la resta de processos benignes, representen el 36% de l'activitat del Servei de Cirurgia General i Digestiva, encapçalat pel doctor Codina Cazador.

A més del Trueta, en aquests moments hi ha quatre unitats de coloproctologia més de l'Estat acreditades com a excel·lents. Són els hospitals Virgen del Rocío de Sevilla, La Fe de València, el de Donostia i el Complex Hospitalari de Vigo. D'altra banda, n'hi ha onze més en procés d'acreditació, entre els quals hi ha les unitats de tres centres catalans: les unitats de la Vall d'Hebron de Barcelona, l'hospital de Bellvitge; i el Joan ?XXIII de Tarragona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema