Dol a la capital del Pla de l'Estany. Tres de les deu víctimes gironines estaven vinculades a la ciutat de Banyoles. Alguns dels seus companys de feina, amics, entorn proper i veïns de la ciutat es van concentrar davant l'ajuntament per mostrar suport a les famílies davant de la tràgica situació que estan vivint i, també, per recordar els finats en el fatídic accident aeri als Alps francesos.

Els assistents al minut de silenci van emmudir durant el minut de record. Molts d'ells no van poder aguantar l'emoció i no van amagar la consternació i el dolor, l'endemà del colpidor accident aeronàutic que haurà canviat per sempre les seves vides.

Una de les víctimes més coneguda a la ciutat i que anava a l'Airbus A-320 és Carles Milla. Era el director general de Mimasa, tenia 37 anys i havia anat a la ciutat alemanya el dia que obria la fira alimentària. Milla era molt reconegut en el món de l'esport perquè havia estat remer del Club Natació Banyoles i també era l'encarregat de comunicació del Rotary Club de la ciutat. Molts dels seus amics més propers van assistir a l'acte, entre ells el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, que va ser present a l'acte visiblement emocionat. També hi van assistir, membres del Rotary de la ciutat així com el president del Club Natació Banyoles, Àngel Dutras, entre altres.

Les altres víctimes de l'accident als Alps francesos amb lligams a Banyoles són Mireia Serrat, de 42 anys i veïna d'Olot que treballava a Inoxpa amb seu a Banyoles. I l'altra és Maria Lluïsa Romans, que vivia a Porqueres i era la dona del president del grup Inoxpa.

De fet, treballadors i amics de totes les víctimes també van assistir abans del minut de silenci a un ple extraordinari de l'ajuntament de Banyoles. La sala va quedar plena a vessar i, com a fora, tothom estava emmudit. Entre els assistents hi havia representants del món esportiu, empresarial i entorn de les víctimes. L'alcalde Miquel Noguer va lamentar els fets i va qualificar la notícia de "sobtada, trista i exasperant". El ple de Banyoles va declarar tres dies de dol fins al 27 de març.

A les empreses afectades ahir s'hi podien veure crespons negres com és el cas d'Inoxpa a fora de les instal·lacions. Aquesta companyia va fer un comunicat expressant la seva consternació i dolors pels fets. A Mimasa, un cartell on s'assegurava que estava tancat per motius personals.