L'allau de demandes per acomiadaments ha sobresaturat els tres jutjats socials de Girona. Entre tots acumulen 2.993 casos pendents de resoldre, molts dels quals porten més d'un any esperant judici. El president de l'Audiència, Fernando Lacaba, admet que la situació és "alarmant", perquè darrere dels casos s'hi troben persones que no tenen feina, i reclama mesures per frenar la situació. Per esponjar els de Girona, Lacaba proposa traslladar a la ciutat el jutjat social de Figueres (que té molta menys càrrega). A més, fa una crida als advocats perquè intentin arribar a acords amb les empreses i així evitar que aquells qui han anat al carrer no tinguin cap més sortida que recórrer als jutjats.

La memòria judicial també reflecteix les conseqüències que la crisi econòmica provoca en altres òrgans. Per exemple, el jutjat de Girona especialitzat en temes de família, on d'un any per l'altre l'entrada d'assumptes hi ha augmentat en un 34,5% (passant dels 588 del 2013 als 791 de l'any passat).

Segons Fernando Lacaba, aquest increment es deu, sobretot, a aquells qui han demanat modificar a la baixa les pensions que paguen als seus fills o a les seves exparelles. "La crisi també s'ha notat aquí; hi ha moltes persones que han perdut la feina o bé els han abaixat el sou, i això ha provocat una allau de demandes de modificació de mesures econòmiques molt important en aquest jutjat", subratlla el president de l'Audiència de Girona.

Lacaba diu que, com ja ha passat amb els socials, aquest jutjat també està "col·lapsat". I per això demana que se'n creï un segon. "Insisteixo que cal un jutjat de família número 2 a Girona", rebla.