La CUP impedirà que l'actual alcalde en funcions d'Olot, el convergent Josep Maria Corominas, torni a ser investit en el càrrec. Ahir, la Candidatura d'Unitat Popular va anunciar que donarà suport a la investidura del candidat d'ERC, Pere Gómez, tot i que la formació no entrarà al govern.

En una assemblea oberta, la CUP ha decidit no sumar-se a les intencions d'ERC, PSC i Olot en Comú per formar un govern d'esquerres a la capital de la Garrotxa, que aquest últim mandat ha tingut CiU a l'alcaldia. La decisió de la CUP impossibilita el govern quadripartit amb el qual s'especulava, però sí que permetrà crear un equip de govern amb representacions dels partits d'esquerres.

Abans de prendre la decisió, els components de la llista de la CUP van informar els assistents del contingut de la reunió que aquesta setmana s'ha celebrat amb ERC, en la qual es va demanar a la formació republicana un document en el qual hi constessin els objectius concrets de la seva proposta de pacte. La CUP d'Olot va assenyalar que la proposta d'Esquerra Republicana va ser primer acordar formar govern i, després, mirar quins objectius comparteixen les quatre formacions polítiques.

En segon lloc, es van exposar les tres opcions que hi havia sobre la taula, que passaven per fer un govern quatripartit; donar suport a l'alcaldia d'ERC sense entrar al govern; i no donar suport al candidat republicà, cosa que feia alcalde el candidat de CiU. Malgrat que totes les opcions van tenir defensors i detractors, finalment es va acordar "no entrar al govern perquè hi ha diferències importants de model de ciutat i de fer política, però sí facilitar la investidura de Pere Gómez (ERC) com a alcalde i fer una oposició constructiva", buscant acords en els temes que es considerin prioritaris.