Queden poques caselles per omplir de la travessa del ple de la Diputació. Malgrat que falten uns quinze dies perquè ens constitueixi la nova corporació provincial, les direccions dels partits estan aprofitant la constitució dels ajuntaments per concretar els noms dels seus diputats provincials. La composició de la Diputació continua donant majoria a CiU amb 14 representants, ERC ha pujat a 8, mentre que el PSC ha baixat a només tres diputats. També s'hi sumen la CUP i els Independents de la Selva, amb un diputat cadascú.

La llista de Convergència i Unió compta amb quatre noms que apareixen com a segurs, segons totes les fonts, i que formarien part del nucli dur de la direcció del grup. Són Pere Vila, president de la Federació de CiU, Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, Albert Pi?ñeira, actual portaveu de CiU a l'ens i alcalde de Puigcerdà amb una amplíssima majoria absoluta i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera per tercera vegada. Als quatre s'hi sumarien dos joves valors Jordi Camps, de Vidreres, que ha revalidat l'alcaldia i Jaume Dulsat, que s'estrenarà a Lloret de Mar. També es mantindrien dos alcaldes de ciutats importants com Marta Felip, de Figueres, i Josep Maria Corominas, alcalde d'Olot. Per la ciutat de Girona es preveu la possibilitat que entri la regidora Maria Àngels Planas.

A aquesta llista de militants de CDC s'han de sumar els representants que podria tenir Unió. En la travessa apareixen gairebé com a segurs Josep Antoni Frias, alcalde d'Hostalric, i Manel Toro, regidor de Figueres, i no es descarta que repeteixin Joan Giraut, alcalde de Platja d'Aro, i el mateix Jaume Torramadé, fins avui alcalde de Salt i que va ser president de la Diputació durant una part del mandat anterior.

Esquerra Republicana encara haurà de definir els seus diputats malgrat que hi ha tres noms amb vincles amb l'actual ens provincial que tornaran a l'hemicicle provincial. Així Lluís Sais, alcalde de la Bisbal i president del grup, es mantindrà com a representant, al costat de qui serà nou alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí. El president regional d'ERC, Josep Maria Rufí, passaria a ser diputat, encara que ara figura com a coordinador del grup a la Diputació. Entre els noms que s'inclouran es dóna per fet que hi haurà David Mascort, pel partit judicial de Girona.

Els socialistes, sense Girona

Per primera vegada des de l'inici de la democràcia els socialistes gironins no tindran representant de la ciutat de Girona. Es tracta, no obstant això, d'un compromís que havia adquirit la cap de llista per Girona, Silvia Paneque. El lloc del partit judicial de Girona serà per l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga. L'alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys, i la fins avui alcaldessa de Palamós, Teresa Farrés, són dos dels noms que podrien ocupar la casella del ple de la Diputació.

Per part dels Independents de la Selva, l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, té molts números d'assolir la cadira provincial. Per la CUP la decisió encara no s'ha pres, però un cop es constitueixin els ajuntaments es desencallarà la decisió final.