Documents relatius al mas de Can Teixidor de Sant Miquel de Campmajor datats entre mitjan segle XV i finals del XIX -de 1554 a 1897, en concret- constitueixen el gruix del material recopilat per un agent immobiliari que els seus propietaris actuals acaben de cedir a l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany.

L'objectiu d'aquesta cessió, juntament amb altra documentació que abraça un període que va dels segles XIII al XX i ocupa un total de 34 capses d'arxiu, és que l'Arxiu Comarcal custodiï el material, l'organitzi i el doni a conèixer. La persona que el va aplegar era un agent de la propietat immobiliària gironí, Josep Maria Plana Pascual, amb arrels al mas El Reixac de Mieres -a la Garrotxa- i amb nombrosa família a Banyoles i a Serinyà, tal com van informar des de l'arxiu que dirigeix Núria Batllem.

El mateix servei comarcal va explicar que, en relació amb el seu ofici, Plana va reunir una col·lecció de documentació antiga de masos que va afegir a la familiar, de manera que va crear el conjunt de documents que l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany ha rebut ara. La majoria d'aquestes masies es troben al Baix Empordà, tot i que el paquet més gran d'informació pertany a l'esmentat mas de Sant Miquel de Campmajor.

Material familiar

Un altre bloc destacat és el que constitueix el material familiar de Josep Maria Plana, que se situa entre els anys 1939 i 1992 i que, ara, ocupa 13 capses. L'arxiu comarcal també ha assenyalat la rellevància del fons provinent del mas de Serinyà d'on provenia la seva esposa, Can Gatielles, i que recull la història d'aquesta casa -ara empaquetada en 4 capses- entre 1743 i 1907. I per últim, la col·lecció inclou una capsa d'arxiu amb documents de la masia de Mieres que van del 1814 al 1893, on l'agent immobiliari tenia les seves arrels, El Reixac.

Precisament, són els actuals propietaris d'El Reixac, Maria Asunción Plana Pascual, Maria José Plana Roger i Pere Plana Roger, els que han cedit tota aquesta documentació a l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany. Tal com ha informat aquest equipament, l'acord s'ha concretat en un contracte de cessió en règim de comodat, que està en procés de signatura per tal que es custodiï, s'organitzi i es difongui -sempre tenint en compte la legislació sobre protecció de dades personals- des de l'Arxiu Comarcal.