29 de setembre de 2015
29.09.2015

Arriba el primer temporal de tardor amb pluja, fortes onades i vent

El temporal es preveu que comenci avui al migdia i s'allargui durant tot demà

30.09.2015 | 07:27

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el pla Inuncat davant l'arribada del primer temporal de tardor amb pluja abundant, fort onatge i ratxes de vent. Les comarques de Girona- seran les més afectades en un episodi que es preveu que comenci avui al migdia i s'allargui durant tot demà. Segons el Servei Meteorològic, els xàfecs podrien acumular més de 100 litres en 24 hores en diverses poblacions i les onades superar els 2,5 metres d'alçada i mar de fons de l'est, sobretot a l'Empordà.

El dimecres es preveu que es reforci el temporal i que les pluges intenses i abundants s'estenguin a totes les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya. Pel que fa a l'estat de la mar, aquest també serà més alterat i afectarà tot el litoral.

Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure i en especial al medi natural. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta; allunyar-se de rius i zones inundables i sobretot no estacionar-hi.

Cal evitar travessar rieres, torrents, guals o zones inundables en general durant la tempesta i els moments posteriors ja que l'aigua pot baixar amb força i arrossegar una persona o fins i tot vehicles de grans dimensions.

Igualment, la DGPC recomana a la població que s'allunyi del front marítim mentre duri el fort onatge per evitar que un cop de mar pugui arrossegar una possible víctima mar endins. Atès que les pluges podran anar acompanyades també de fort vent, Protecció Civil recorda que cal plegar tendals i retirar elements de les terrasses o façanes que puguin caure o volar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook