La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal itinerant, amb gran mobilitat geogràfica i format per quatre homes d'origen georgià i búlgar, que robava amb força en habitatges, cosa que ha permès aclarir onze sostraccions en cases de Logronyo, una a Lleida i una altra a Girona.

La Prefectura Superior de Policia de La Rioja ha afegit, en una nota, que aquests homes, per a qui s'ha decretat l'ingrés a la presó, accedien a l'interior dels habitatges manipulant o forçant els panys de les portes d'entrada amb rossinyols o fracturant-les amb una clau anglesa.

Els arrestats van ser sorpresos en intentar accedir a un vehicle estacionat a la via pública després d'haver perpetrat diversos robatoris a Logronyo i, en el moment de la detenció, dos policies van resultar lesionats per la gran resistència que van oposar.

Els fets van ocórrer el passat dia 23, quan els agents van detectar un grup de persones que, pels seus moviments i reaccions, podrien estar realitzant aquest tipus d'accions.

La investigació ha determinat que els membres del grup estaven a l'interior dels habitatges un curt període de temps i era habitual que, dins d'un mateix edifici, entressin a diverses llars per endur-se el botí en pocs minuts, i extremaven les mesures de seguretat i vigilància per no ser detectats per veïns o per la Policia.