Els dos ateneus olotins amb més activitat, l'Orfeó Popular Olotí i el Centre Catòlic d'Olot, preveuen disposar d'ascensor en el decurs del 2016. Anna Roca (presidenta del Centre Catòlic) ha explicat que ha mantingut xerrades amb l'Ajuntament. A les reunions, ha estat informada que el consistori té previst desenvolupar durant l'actual mandat un pla de millora dels ateneus.

Els Catòlics des de fa anys tenen el problema de com adequar el local a l'accés a minusvàlids. Entre l'entrada de la planta baixa i l'accés al local social hi ha una escala. És una escala antiga (l'entitat té 130 anys) que gira amb un angle de 90 graus. El fet -segons Roca- fa impossible posar una cadira elevadora a la barana de l'escala. L'altra solució, però mès costosa, és posar un ascensor per a l'entitat. Un ascensor independent del que ja hi ha per als veïns de l'immoble. L'ascensor de l'entitat ha de tenir l'espai reglamentari per als minusvàlids. Per trobar la manera, Roca ha indicat que ja han mantingut xerrades amb l'arquitecte tècnic de l'Ajuntament. «Jo crec - ha opinat- que pel 2017 podem tenir l'ascensor».

L'altra ascensor ha de ser per l'Orfeó Popular. És una entitat més jove que el centre Catòlic, però la seva joventut es remunta al 1904. Fa uns 90 anys que té la seu al carrer Bellaire. També està situada en el primer pis d'una casa. Per poder fer l'ascensor, l'Ajuntament l'ha ajudat a comprar la planta baixa. A partir de la compra, ja han pogut penjar l'avantprojecte de l'ascensor al suro de les activitats.

Els anys han canviat, però no han reduït les activitats als Catòlics i l'Orfeó Popular. L'Orfeó disposa d'un grup de teatre de rellevància i els Catòlics organitzen actes tan importants com la cavalcada dels Reis d'Orient.