02 de febrer de 2016
02.02.2016
Diari de Girona

Girona pateix dos incendis diaris en habitatges durant el 2015

Durant l'any passat es va produir una víctima mortal després d'un foc en un pis a Olot

02.02.2016 | 20:55
Girona pateix dos incendis diaris en habitatges durant el 2015

Els Bombers han treballat en dos incendis d´habitatge al dia durant el 2015. En un d´ells, que va tenir lloc a Olot el mes de novembre, hi va morir una dona d´edat avançada. El cos d´extinció d´incendis va intervenir en un total de 704 incendis en edificis: la majoria relacionats amb cuines, llars de foc, xemeneies i aparells elèctrics o de calefacció. A Girona això representa un descens respecte al 2014, quan van treballar en 833 actuacions.

El nombre de víctimes mortals també ha baixat respecte d´un any a l´altre. A Girona hi va haver 4 morts el 2014 per incendis d´habitatge mentre que aquest any passat se´n va haver de lamentar una. Va tenir lloc el 5 de novembre en un domicili del carrer Veneçuela d´Olot a la nit. Quan faltaven pocs minuts per les onze, els Bombers van rebre l´avís que hi havia hagut un incendi però quan van arribar-hi ja estava apagat. Amb quatre dotacions van anar al lloc i van inspeccionar-lo. S´hi van trobar una dona estirada boca terrosa al menjador. Era d´edat avançada i s´apunta que va ser una mort natural.

Segons els Bombers, les xifres de mortalitat han anat a la baixa a tota Catalunya i per això, des del Servei de Prevenció afirmen que es treballa per intentar conscienciar la població de les mesures que cal prendre per evitar incendis a la llar, i, a la vegada, també perquè sàpiga com actuar en cas de produir-se un foc a casa seva.

Pel que fa als grups d´edat de les víctimes mortals, la gent gran continua sent el col·lectiu més vulnerable en els incendis d´habitatge. De les 13 víctimes mortals que es van produir el 2015 a tot Catalunya, 6 tenien més de 60 anys, i el 2014 la xifra s´elevava a 10.

Menys fred, menys serveis
Els mesos de més fred, de novembre a març, són els que registren un increment en el nombre de serveis respecte a la resta de mesos, malgrat que durant tot l´any els Bombers continuen atenent un elevat nombre de serveis relacionats amb incendis a la llar.

Cal destacar però que la climatologia dels darrers mesos de 2015 va ser més suau, amb temperatures més altes i poc habituals per l´època. Això, en part, explica el descens en el nombre d´actuacions del mes de desembre respecte als darrers anys.

Quant a les zones on els Bombers han hagut de treballar en més ocasions durant el 2015 destaca el Gironès amb 155 serveis; seguit de la Selva amb 141; el Baix Empordà amb 140 i l´Alt Empordà amb 128. Les àrees on menys incendis d´habitatge s´han produït hi ha el Pla de l´Estany amb 30 i el Ripollès amb 29.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit